Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Pic Alt del Cubil i Dent d'Orlú

Ens trobem a Ripoll a quarts de nou amb intenció d’apropar-nos a Andorra a fer la Cresta del Cúbil dissabte i pujar a la Dent d’Orlú el diumenge.
El dissabte se’ns fa tard entre comprar menjar i apropar-nos cap Andorra arribem tard al pàrquing de Grau Roig i fem l’aproximació sense gaire confiança de poder-la concluir. Ens apropem cap al Cubil pel mig de les pistes d’esquí i arribem al coll a quarts de tres. No ho dubtem gaire i fem unes tirades fins a un coll en un punt indeterminat en el qual, mirant l’hora, decidim prudentment tornar enrere.




Un cop al cotxe ens apropem cap a Ax-les-termes amb la intenció de fer l’endemà la Dent D’Orlú. Ens despertem en un dia magnífic per escalar i fem l’aproximació fins a la via a ritme tropical, per entrar en calor. Ja hi ha gent a la via però no dubtem en calçar-nos els gats i tirar amunt.


La via, Tapas sans dalles, de forma bastant suau en una placa d’adherència pura i dura i molt divertida. Anem enllaçant llargs fins a arribar a les tirades difícils on ens trobem amb una mica de retenció amb unes cordades franceses. Canviem de primer pels últims tres llargs i acabem la via a quarts de tres en un dia magnífic sense gaire fred i amb un somriure d’orella  a orella.


El descens vertical ens torna al cotxe en una horeta i des d’allí tirem cap a casa amb un bon tros de retenció des de Tosses fins a Ripoll. Tornem a casa amb la sensació de feina feta i d’haver aprofitat de forma magnifica el cap de setmana.



Activitat realitzada per Albert Bigorra, Jordi Valero i Pere Salvador els dies 1 i 2 de noviembre de 2014.