Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

BTT a Sant Joan de l'Erm


Dissabte de bon matí vam quedar a la UEC de Barcelona per carregar les bicicletes als vehicles i enfilar cap al Refugi de la Basseta a Sant Joan de l'Erm.


Preparant-nos per sortir

Un cop allà i després de fer els últims retocs a les bicicletes vam sortir direcció Sant Joan de l'Erm Vell amb la intenció de pujar a la Torreta de l'Orri, a dalt de tot de l'estació d'esquí de Port Ainé.


Encarant les suaus pendents cap a la Torreta de l'Orri

Després de creuar de l'Alt Urgell al Pallars, un cop passat Joan de l'Erm Vell, la pista forestal que seguíem comença a tenir més pendent fins arribar a la meitat de Port Ainé, des d'allà quedava una forta pujada d'uns 400m que varem resoldre prou bé tots els integrants del grup.

Al cim de la Torreta de l'Orri

Contemplant les vistes a la Cerdanya i el Cadí al fons


Des de dalt de la Torreta de l'Orri, on les vistes son espectaculars (veiem des de la Pica d'Estats fins al Puigmal i mes enllà), ens preparem per començar el descens, també per pista forestal, fins a Sant Joan de l'Erm de nou.


Dades tècniques de la ruta:
-Desnivell positiu: 850 metres
-Distància: 30km 
-Nivell: Mitjà

Passem la freda nit amb tendes a Sant Joan de l'Erm i ens aixequem diumenge sense presses per fer una altre recorregut circular pels voltants. Fem menys desnivell i menys quilòmetres que el dia anterior, però els paratges boscosos per on passem també ens encanten.

Gaudint dels densos boscos de la zona

La zona de Sant Joan de l'Erm és una zona molt recomanable per realitzar rutes de BTT per a tots els nivells. Amb vàries rutes molt ben senyalitzades i aptes per la pràctica de la Bici de muntanya. 

Sens dubte repetirem.