Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Curs de Barrancs

Quan l’Enric va fer-nos veure la necessitat de millorar com ens desenvolupem per un barranc minimitzant els riscos que -per falta d’una formació especialitzada- correm cada cop que ens enfundem el neoprè tot i que tots nosaltres duem fent barranquisme prous anys com per considerar-nos practicants de nivell alt, enseguida hi va haver el “quorum” de que calia posar-nos en mans expertes per aprendre, millorar i corregir les tècniques habituals i les no tan habituals (rescats, bloquejos, etc...) que fem servir en aquesta activitat.

Ens vàrem posar en contacte amb el Ramon i la Katarzynad’OUTDOOR CATALUNYA, que estan especialitzats en el guiatge i formació a practicants d’esports d’aventura, i enseguida ens vàrem coordinar amb ells per a la realització d’un curs de dos dies de tècniques avançades que hem dut a terme a la Vall de Benasc els dies 5 i 6 de Setembre.

En aquests dos dies hem realitzat els barrancs de Ramastué i 12 cascades del Liri, on abans de començar cada jornada (no sense haver fet un bon esmorzar com mana el costum de la casa) s’han impartit els tallers teòrics a la capçalera dels barrancs i els hem posat en pràctica en condicions reals.
Interessant ha estat especialment el taller muntat a la capçalera del Liri, on hem suat de valent la barbacoa de la nit anterior tot remuntant les cordes fixes en cascada, verticals i rampes, fentrappels guiats, i la practica continua i constant d’embragatges i bloquejos, talls de corda i rescat de companys en situacions compromeses per part nostra, sempre sota l’atenta supervisió d’en Ramon, Katarzyna i Nando, que amb les seves explicacions i tracte personal han fet d’aquesta, una experiència inoblidable.

Un cop acabat el curs, amb unes bones cerveses a la mà i un àpat digne de reis, hem debatut sobre el que hem après, hem rigut i ens hem escaldat la llengua amb el bitxo picant del Nando, i on crec que tothom ha estat d’acord en que podrem practicar aquesta activitat amb un plus de seguretat que ens faltava, capaços d’enfrontar-nos ara a situacions que abans ni tan sols volíem preveure.

Gracies a tots els participants i a l’equip tècnic que ens ha format i que esperem veure de nou en altres aventures.









1 comentari:

Ramon ha dit...

Va ser un plaer per a nosaltres poder compartir coneixements i experiències. Moltes gràcies per escollir-nos per a la tasca i fins la propera! =)

Ramon i Kata
www.outdoorcatalunya.com