Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Couloir des Aiguilles des Saints Pères (200m, Ski 4.2, W)
















Massís: Vanoise
Duració: ½ o 1 dia
Alçada: 3.360 m
Desnivell + : 1.193



















Sortim de Val Thorens direcció al coll de Thorens. Les dates i el lloc no ajuden a respirar la calma de la muntanya que els esquiadors de muntanya sovint busquem, així que tan aviat com podem deixem de banda les pistes, tot i la poca neu que trobem per fora.
Seguim el nostre camí sota la boira, esquivem pedres i gel dur fins que arribem al peu de la canal. Per sort, aquí la neu s’ha mantingut més decentment i els dubtes de si podrem baixar la canal amb esquís als peus es comencen a esvair.







Durant tota la pujada no trobem cap dificultat a banda de la falta de neu a la sortida de la canal, tot i així aconseguim arribar a l’aresta que formen les agulles de Saints Pères amb el Roc des Saints Pères.
Durant el temps que som a l’aresta, la boira escampa una mica i ens deixa gaudir de les grans vistes que sempre pots trobar als Alps. La sort però, dura poc, així que comencem el descens.
Efectuem la baixada sense gaires complicacions, com sempre, els primers girs costen una mica, i més sent la primera canal de la temporada, però a poc a poc vas recordant com anava la cosa, et vas deixant portar i gaudeixes de l’amplada i dels 35-40º que ofereix la canal.