Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Pic de Taillefer, Alps francesos

Duració: 1 dia
Alçada: 2.857 m
Desnivell + : 1.618 m





Bonica circular per anar a fer el pic del Taillefer, la varietat del seu itinerari la fa molt recomanable, petit ressalt de 40/45º, cresta fàcil, bona baixada i com no, petita remuntada final.

Comencem remuntant per un bosc fins que aquest s'acaba, seguidament remuntarem la lleugera crête de Brouffier i seguirem fins al peu del petit Taillefer. El vorejarem direcció sud per anar a buscar el pas de la Mine, un petit ressalt de no més de 40 metres d'uns 40/45º (lloc freqüent d'allaus segons les ressenyes locals).

Petit Taillefer i pas de la Mine a la dreta de tot

Superant el pas de la Mine

Podrem gaudir de grans vistes durant tota la sortida: Vercors, Chartreuse, Belledonne, Grenoble...


Un cop superat pujarem a l'aresta que ens porta al cim del petit Taillefer, cresta amb molt bon ambient però que es pot fer sense gaires dificultats amb els esquís als peus. Al final de la cresta haurem de baixar pocs metres fins al col du Grand Van on iniciarem la darrera pujada fins el cim del Taillefer.

Inici de la cresta que porta al Petit Taillefer

Cresta del Petit Taillefer


Per fer el descens podrem optar per desfer el camí de pujada o (com va ser en el nostre cas) acabar de fer la circular. Baixarem del cim en direcció est fins a un coll, des d'aquí seguirem baixant direcció nord fins el lac Fourchu, i anirem a buscar el petit o acollidor poble de Mon.

En aquest punt tocarà tornar a posar pells i fer una última i suau pujada d'uns 150-200 metres de desnivell, fins que enllaçarem la pista del començament de la sortida, punt on traurem foques i acabarem de baixar fins al cotxe.