Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Grand Colon, couloir W (4.3) + Cara N del pic de la Belle Étoile


Video resum de les dues sortides

Grand Colon, couloir W (4.3, E2)


Massís: Belledonne
Duració: 1/2 o 1 dia
Alçada: 2.394 m
Desnivell + : 1.319 m
Dificultat: 40º gran part del descens / 45º l'entrada del couloir

El Grand Colon és un petit cim ben a prop de Grenoble. Qui podria resistir-se a la seva imponent cara Oest visible des de tota la ciutat. Tot i semblar ben dreta i imposar molt respecte vist des de Grenoble un cop ens anem apropant al peu de la cara Oest, aquesta anirà perdent verticalitat i podrem imaginar mil descensos possibles sobre les seves pendents.


En el nostre cas i com de costum quan no coneixem la línia de descens, decidim pujar pel mateix couloir per planejar el descens i mirar l'estat de la neu. Sota un sol espatarrant anem guanyant metres i metres mentres imaginem la línia que més tard baixarem. El couloir en si, no és un couloir ben definit, així que ofereix moltes possibilitats de descens, moltíssimes si tenim un bon nivell d'esquí i ens va l'aventura.
Un cop superem el couloir ens quedaran uns 150 metres de pala fins a arribar al cim, des d'on podrem contemplar tota la vall, el Grand Pic du Belledonne, el massís del Vercors o el de la Chartreuse.

Descens de la cara Oest, amb un mar de núbols i el massís del Vercors al fons
Uns esquiadors arribant al cim amb el massís de la Chartreuse al fons

Foto de cim amb l'Eugenio, company italià

Pic de la Belle Étoile, cara Nord


Massís: Belledonne
Duració: 1/2 o 1 dia
Alçada: 2.718 m
Desnivell + : 1.295 m
Dificultat: Baixa

Una altra de les clàssiques del Belledonne, bon plan per anar a iniciar-se en l'esquí de muntanya o per una sortida tranquil·la per un dia d'aquells que no volem emmerdar-nos amb els esquís a l'esquena.
Sortint des de la Pleynet (estació d'esquí de les 7 laux) remuntarem una pista verda fins a aproximadament els 1.700 metres.
Des d'aquest punt abandonarem les pistes i ens dirigirem per una vall on trobarem un ampli ventall de possibilitats molt semblants: Dent du Pra, pic de la Belle Étoile, pic des Cabottes...
En qualsevol d'aquests pics trobarem bonics descensos i infinites possibilitats en cas de voler baixar per algun lloc més animat dels que tothom acostuma a seguir.


Suaus pujades fins al cim amb la Dent du Pra a les nostres esquenes
Apretent fort aquests francesos...

Un esquiador, una traça, un caràcter