Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Glacier Long a la Meije Occidental (650 m, 5.1, E2)

Aillefroide occidental i el Glacier Long ens saluden des de la llunyania.

Bonic couloir rodejat (com sempre als Écrins) d'uns paisatges i un ambient espectaculars.
Sortim de Grenoble a les 4:45 i en poc més d'una hora ens plantem al pàrquing de la Bérarde, preparem les motxilles el més ràpid que podem i amb els esquís a l'esquena comencem a resseguir el riu Vénéon.

Abans d'arribar al refugi de Carrelet, el dia ja comença a clarejar i al fons de la vall ja podem visualitzar el nostre objectiu. Passat el refugi posem els esquís els peus i seguim fins a arribar al peu del couloir on deixem les pells de foca.

L'Alvaro i jo no estem al nostre 100%, l'esquiada del dia anterior es nota, però per sort al nostre amic Paul no hi ha qui el pari avui. Sense gaires miraments el deixem obrir quasi tota la traça del couloir, poca cosa... Només 650 metres de couloir!

A una alçada de 3.334 metres, la capa de neu comença a ser més escassa i els grampons comencen a esgarrapar el gel. El lateral del couloir no ens dóna gaire confiança a causa de l'acumulació de neu pel fort vent dels últims dies. Així que malauradament a 100 metres del coll, decidim posar esquís els peus i iniciar el nostre descens.
Abans però decidim tastar el mantell de neu, clau de gel, corda i cap avall!

Ni més ni menys que 1.700 metres fins al fons de la vall amb una neu que no tenia res a envejar al ple hivern. Excel·lents condicions per a mitjans d'abril.