Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Petit Black a l'Agulla Daviu i Aneto, 60º




Ens arriben veus que diuen que cap a la zona de l'Aneto encara hi ha prou neu per a divertir-se però que la cosa durarà poc. Així que sense pensar-nos-ho dues vegades organitzem una visita llampec per aprofitar-ho, i escollim la Petit Black a l'agulla Daviu.

Ressenya del corredor

Dissabte sortim del Refugi de Puen de Coronas (1970 m) cap al mig dia i en questió de dues hores som a l'Ibon Superior de Coronas (2770 m) on ens instalem en un confortable vivac. En aquest punt ja hi havia neu. Tot i ser molt a prop de la canal, no la veurem perquè la tapa l'esperó Oest de l'Agulla Escudrier.

El nostre vivac

Ens llevem a les sis del matí per intentar evitar la neu pastosa de la primavera i ho aconseguim, sortim del vivac a les set i la neu sembla estar en perfectes condicions. Cap a tres quarts de vuit som a peu de la canal Estasen on ens encordem. 

La traça és enorme, i tot i que hi ha força gent progressem ràpid i amb seguretat i en poc més d'una hora sóm al cim de l'agulla Daviu.  Des d'aquí ja veiem el cim de l'Aneto i només ens queden algunes grimpadetes fàcils per arribar-hi.  Nosaltres vam encigalar-nos una mica però res que no s'arregli amb cinc minuts més deambulant per allà. Des del cim tenim prou bones vistes del massís del Possets, el Perdiguero i fins i tot veiem el Mont Perdut. 

Primers pendents del corredor
Corredor Petit Black
Sortida del corredor


Ara ve una de les parts més "divertides" de l'activitat. Volem baixar pel Collado de Corones i per tant hem de passar el pas de Mahoma. Tot i no tenir cap mena de dificultat tècnica si som gent més o menys bregada en grimpadetes fàcils, hi havia una cantitat enorme de gent que passava sense gaire confiança i semblava que en qualsevol moment et podia caure algú a sobre. La nostra conclusió va ser que és molt valorable baixar pel corredor Estasen i evitar el Pas de Mahoma, el descens no és que sigui més fàcil però si estem en condicions per fer-ho pot ser més segur i ràpid. Es mereix una reflexió...

En resum, una activitat molt maca per gaudir de les darreres ascensions hivernals de la temporada al nostre estimat Piri. 

Cim de l'Aneto