Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Couloir al pic Baix del Cubil, test de la pala i recerca de víctimes amb ARVA.



Sortim de les bordes d'Envalira amb la idea d'atacar el pic Alt del Cubil pel corredor directe de la cara Nord. Un cop passades les pistes d'esquí de i ja flanquejant la base del pic Baix del Cubil la placa de neu per on estem passant es fissura per sobre nostre. Després de discutir una mica sobre el plan a seguir, decidim realizar el test de la pala per tenir una segona opinió sobre l'estat de la neu. Tot i que el test sembla negatiu i als 30 cops no veiem lliscament, decidim abandonar el pla inicial i ens dirigim al pic Baix del Cubil per la directa que ens inventem per la cara Nord-Oest.



Fent proves del test de la pala abans d'atacar el Cubil Baix.

Atacant el pic Baix del Cubil.



Un cop al cim, calcem els skis i ens dirigim al corredor que havíem vist des de baix. L'entrada és ben estreta i ben justa pels nostres esquís, però la sortida es veu ben bona, així que no dubtem i tirem cap baix amb una neu excel·lent.



Mirem i remirem el pic Alt del Cubil.... un altre dia!

Entrada del corredor, un pel estret pels nostres esquís

Sortida del couloir.

De nou a les bordes d'Envalira i encara amb temps per davant decidim acabar d'aprofitar el dia amb unes pràctiques d'ARVA. Aquestes no ens porten més de 30 minuts, així que animem a tothom a realitzar petits entrenaments més sovint!


Practicant la recerca de victimes d'allau.