Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Antonio Machín a la Paret de l'Aeri


Via que tira pel mig de la paret de l'aeri per on més trempa sense cap mirament. Primer a base d'artificial equipat que es fa sense cap mena de problema amb algunes sortides en lliure anecdòtiques i després enganxant un sistema de fisures en diagonal a l'esquerra que ens obligaran a escalar alguns trams en lliure molt guapos i amb roca força bona.



Material: 25 cintes, joc de friends del 0.4 a l'1, algun tascó i un parell de bagues per savines.

Equipament: els tres primers llargs estan molt equipats amb parabolts. A partir d'aquí trobarem burins, espits, alguns parabolts (els últims dos llargs estan completament restaurats), claus... L'única reunió que haurem de muntar sobre burins és la cinquena ja que la quarta la podem muntar a la de la Directa de l'amistat.

Descripció:

T1+T2+T3: des de terra ja es veu claríssima la corrua d'expansions. Són llargs sense cap secret i tot són parabolts. Nosaltres vam fer-los a l'ensamble per guanyar bastant temps.
Primers metres


T4: burins intercalats amb parabolts. Si fem la reunió a la directa de l'amistat són 60m justos saltant-nos una reunió opcional.



4a tirada: molt pati

T5: comencem en Ae i després haurem de colocar algunes peces i fer sortides en lliure fins arribar a un segon tram d'Ae. 


5a tirada: més pati

T6: tirem recte amunt i quan trobem uns claus fem una trave a l'esquerra a caçar un Ae que ens durà fins la reunió. Aquí es on trobem la part més obligada en lliure de la via.


6a tirada: iniciant la trave

T7: comencem en Ae i ja enganxem una canal xunga de protegir i amb roca cutre però fàcil fins a la porta de l'antic Aeri. Un cop allà podem muntar-hi reunió a dins o saltar un muret i anar a buscar els cables que ens duran al cim sense parar-nos. 

7a tirada: última canal, l'alien es mes aviat un adornu...

Fotos: Jordi Ceballos i Mateu Maglia