Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Nova apertura: No me mires a la Sud del Russell (205m, 6b)




Feia molt temps que teniem clitxades algunes línies per obrir en aquesta paret del Pirineu Aragonès. Aquest estiu, després de dos anys d'espera per fi hem anat a finiquitar aquest tema pendent i ens hem trobat, amb força sorpresa, una via prou bona amb un llarg central força escandalós. Una bavaresa perfecta que va tirant enrera a mesura que anem guanyant metres i amb cantell enoorme!!
És una via de bon assegurar i amb roca molt bona en les quatre primeres tirades.


Ressenya de la via

Material: joc de tascons, joc de friends fins el 3 de camalot repetint del 0.5 al 3. El 4 pot anar be, nosaltres el portavem. Pitons prescindibles tot i que pot anar bé una V o U petita per la sortida de la R3

Equipament: quatre pitons i un pont de roca.

T1: agafem el marcat diedre fissurat i per entrar a la repisa de la dreta on fem la reunió, fem una travessa anant a buscar un mur amb bons cantos. Reunió de flotants.


T2: diedre vertical i abans d'arribar a la reunió curta xemeneia. Un pitó a la reunió.

T3: per entrar a la bavaresa superem uns primers passos protegits amb un pitó. Pas delicat d'assegurar per la terra i la molsa que de ben segur tornarà a creixer. Després, bavaresa espectacular que anirà des dels micros fins el 4 de camalot al final. Sortint de la bavaresa creuem la canal anant a fer la reunió a uns grans blocs. Reunió sobre flotants, dos pitons i un pont de roca a la tirada. (obligat V+/A1)

T4: anem a buscar la xemeneia de la dreta i fem reunió on poguem a la repisa posterior. Reunió en flotants, un pitó a la tirada.

T5 i T6: campi qui pugui cap al cim pel terreny més fàcil. A nosaltres ens ha sortit de III+ amb algun pas de IV i una placa final de V. Reunió de flotants

SAME MOLA!!!

T1



Diedre de la T2


Bavaresaaaaaaa!!!!
Xemeneia final

Cordada.