Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Aresta brucs del carbassó, 6a+/Ao, 80m

El carbassó deu ser un dels cims d'agulles menys trepitjats en els últims anys. Totes les vies que hi trobem són difícils i el seu poc equipament fan que no molts escaladors s'hi acostin. No obstant, almenys per nosaltres, posseeix un magnetisme especial, ja sigui per la seva verticalitat, la fissura horitzontal que traça un sostre a tot el perímetre, la poca informació que trobem...

Les contradiccions sobre el traçat que trobem a les poques piades que hi ha tampoc ajuden gaire, i la guia d'agulles hi fot encara més merder... Després de mirar detingudament les últimes piades i estudiar la situació  "in situ" creiem que el que vam fer, igual que els últims, és el més lògic tot i que el pam a pam diu que es surt per l'esquerra de la balma de la R1... Sigui com sigui  la via es maca, et fa escalar i et deixa satisfet.

La roca és bona en tot el recorregut i penosa en el tram central de la segona tirada, cosa que ens fa desistir de fer tota la via en lliure. El tercer llarg ronda el V+ i nosaltres vam pitonar només 1v que ens podríem haver estalviat. Si el volem fer en artifo algun pitó més pot anar bé.


Material: friends del 0,4 al 2, tricams, una plaqueta recuperable. Pitons opcionals per a l'última tirada si la fem en lliure. (Nosaltres vam clavar-ne només un i deprés vam veure un bon emplaçament per un tricam just al costat.)

Equipament: parabolts, un cap de burí i un pitó.




T2, encara amb roca bona...

T2 i R2
Cimmmmmm, talaia perfecte per veure tot el que passa al camí de la travessa d'agulles i perquè els cascos facin salt base...