Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Canal Nord al Pic de les Valletes

Canal Nord del Pic de les Valletes

Dia de gossos… Però de què serveix lamentar-nos si ja ho sabíem des que sortíem de Barcelona...

No veiem més enllà de 3 pilones de telecadira, però no ens cal més! Esquís, piulet, grampons, corda de 7mm, arnès per si les mosques i una mica de ferralla per semblar tot pros.
Remuntem les pistes seguint el tele-arrastre de la Vignole, no sigui que trobem un de lliure i ens hi puguem enganxar.


- Un de lliure!!!! – El Pere corre com un condemnat i s’hi agafa mentre s'acomiada de nosaltres, el Joan i jo fidels al bon estil seguim remuntant amb les pells de foca (mentida podrida, vam intentar agafar-ne 2 però vam caure a terra en el nostre intent).


Un cop al final del tele-arrastre ens tornem a ajuntar els tres, ara ja no veiem ni a 2 metres, mirem la brúixola per comprovar la direcció de tornada i sortim direcció al nostre objectiu, la cara Nord del Pic de les Valletes.


Entre la boira anem palpant amb els bastons el nostre davant, no sigui que caiguem a un socavon! Finalment la boira escampa una mica i podem albirar els peus de la llarga filera de canals. Traiem el mòbil per mirar la fotografia de la canal Nord i després d’un llarg escrutini descobrim cap a quina de les canals ens hem de dirigir.




Ja estem al peu de l’esperada canal Nord del Pic de les Valletes; esquís a l’esquena, i comencem a remuntar la canal amb dos bons pams de neu nova. Entre els tres ens anem alternant per obrir traça, finalment arribem a la sortida de la canal després d’haver suat lo nostre...




Sembla que la boira vol tornar, així que abans que ho faci, ens calcem els esquís de nou i gaudim d’una de les millors baixades de tota la temporada, 200 metres de canal amb 2 bons pams de powder humit, tot i això... espectacular!


Dades tècniques:

Llargada de la canal: 200-250 metres aprox.
Pendent: 40-45º (molt a l’estil del corredor Vermicelle a Cambre d’Aze, però molt més ample)
Sortida de la canal una mica més dreta, tot i això com a molt són els últims 5-10 metres.
Amb només els grampons i un piulet (per si de cas) haguéssim fet (tot i que sempre dependrà de les condicions de la neu).