Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Doblet als pics de Combeynot



Tot i les sorpreses que ens ha donat aquesta primavera boja, la temporada d'esquí comença a apropar-se a la seva fi... Tot i així, aquí als Alps sempre ens queden els ports de muntanya, per exemple el port de Lautaret que et deixa a 2057 metres d'alçada. Suficient per sortir amb els esquís als peus i evitar els llargs portejos.

Combeynot Est - Chambons Fumés (5.1, E3)

Amb l'Alvaro tenim la idea de fer un primer descens per la cara Nord del Combeynot Est. En un pim pam, ens plantem als peus de la cara Nord, posem esquís a l'esquena i arranquem amb la directa paret amunt.
La nevada de feia dos dies havia deixat la muntanya ben blanca i amb neu molt bona, així que amb el subidón l'obertura de traça a través d'aquesta paret és tot un goig.

Voregem alguns ressalts i travessem alguns punts de 50º-53º, finalment arribem a un petit ressalt evitable per un costat, tot així, no es veu prou nevat per fer-lo amb tranquil·litat i més tenint en compte l'exposició.

Un cop al cim decidim descartar la línia de pujada, però per sort tenim un bon plan B!
Endur-nos una possible primera repetició de Chambons Fumés, línia oberta 16 dies abans que baixa la cara nord serpentejant els diversos ressalts que anem trobant. La resta de la història us la podeu imaginar: pols, pendent, sol i a gaudir com uns cab****.














  



Combeynot West (des del coll del Roc Noire)

Dos dies més tard, i aquest cop amb el Bernat, tornem al coll de Lautaret a estirar les cames. Només arrencar ens anem per un altre vall de pujada que ens porta al "col du Pointe" a 3.072 metres. Dubtem una estona entre el Pic Noir o el Combeynot Oest, i finalment ens decantem per aquest últim i la seva atractiva aresta.
Esquís a l'esquena i mans a l'obra! A l'aresta trobem alguns passos de roca i neu, el punt just per anar sense assegurar-nos, quin remei perquè aquest cop no portàvem el material.
Finalment arribem al cim acompanyats d'un fort vent, així que acabem de baixar fins al coll de la via normal i després d'un petit descans iniciem el descens per la normal amb una neu més que humida.